Adio Regie, adio „copilarie” !

Sal’tare
Da, uite ca zilele trecute am mutat pe cineva dintr-un camin in Regie. Ei bine despartirea de raspectivul camin, in care se invatase ca omul cu locul, nu stiu daca i-a lasat atat de multa intristare in suflet, insa la sfarsitul mutarii tuturor bagajelor respective amicul meu a zis:
Adio PXX !
Ei bine acest „adio” a trecut prin mine ca un cutit. De ce ? Pentru ca e un cuvant pe care cu totii il auzim rar, dar si pentru ca modul in care l-a spus el si discutiile ulterioare, mi-au „spus” ca pentru el plecarea aceasta, echivala cu o despartire totala de „adolescenta caminista”. Amicul meu incepe sa simta ca ata s-a strans la par si ca tre’ sa taie nodul gordian cu sabia, ca si in legenda veche. Ei bine el nu are proleme pentru ca si le-a cam pus in ordine si la momentul despartirii are unde sa se retraga. Dar tu student din REGIE, care ai terminat de vreo 4 sau 5 ani si nu ai avut chef de un servici cu multe responsabilitati, care sa iti ofere un salariu mare dar nesigur si din care sa iti poti permite luarea unui credit pt o casa sau tu „vesnic student”, care crezi ca nici unul din joburi nu ti se potriveste, caci sunt toate sub valoarea ta, cum te descurci ? Stiu… nu tre sa imi raspunzi ! Te cunosc si te intalnesc mereu, pe tine ca arhetip uman !
Acu, pornind de la intamplarea si ideeile aceastea, emise mai sus, ma duc mai departe si ma gandesc la batranete. De unde alaturarea asta ? E e vina si nebunia asta cu pilonul 2 de pensii. Ei bine mai tanar salariat, gandeste-te la pensie ! NU te gandi ca esti tanar si ca f*** in ei de ani care trec. La vremea batranetii nimeni nu iti va da un credit, daca vrei sa faci ceva. Dar o pensie suplimentara iti va prinde bine ! Tie ba studentule, chiar daca inca te tin parintzii pe banii lor in facultatate, iti spun: „FUGI, nu mai sta pe ganduri !”, ca va insemna ceva in CV-ul tau dupa absolvire.
Aaa, era sa uit ! Acu ai grija sa nu cazi nici in extrema cealalta si sa vezi in viata doar doua scopuri: BANII si POZITIA SOCIALA. Vezi ca pe langa tine mai infloresc si pomii, mai trec si femei frumoase, se mai aude si un copil razand zglobiu si oamenii mai zic din cand in cand TE IUBESC. Asa ca observa-le, ca sunt si pentru tine !
De fapt cuvantul de baza, e obsesia aia veche a mea: ECHILIBRU !
Sambata mistoaca va urez si petrecere placuta, oriunde va veti duce !
P.S. Dedic acest post, trio-ului M,C & L, langa care am revazut in ultimul an si jumatate, REGIA „LIVE” !
Andrei… 😉
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*