Acolo unde NEBUNIA si INCAPATANAREA sunt NORMALE!!!

Sal’tare
Azi dimineata pornind de la un articol citit ieri, m-am dus „sa ma plimb prin Yemen” cu ajutorul lui Google Maps. Si desi cei de la Descopera povesteau ca Yemenul este o minune nepamanteana, am aflat cu mare tristete ca tara e chinuita inca de conflicte. Si la fel ca acea parte de lume numita Orientul Mijlociu, parca ii inteapa pe aia ceva in fund si cauta cearta. Plus ca inca au inca nebunia fundamentalismului islamic, drept LEGE, peste toate legile statale. Si din asemenea „credinte tampesti” apar victime precum Nojoud Ali.
Sigur ca la finalul acestui articol, tocmai pentru a nu crea un curent impotriva islamului, spune:

As vrea ca inainte de a arata cu degetul pe islamici ,sa nu uitam de Franța ,de Spania ,Italia ,România unde strabunicile erau si ele casatorita la varste fragede ,numeroase femei fiind maltrate de soti si astazi in societatile democratice ,iar cat despre mormonii din America, au si ei petele lor uneori…..in speta Nojoud este de aplaudat curajul ei

si continua

si faptul ca da se poate casatori cu o minora, insa islamul are conditii, sa o respecti cu blandete pe fetita si sa o pregatesti pentru a devein femeie, daca iti iei un astfel de angajament. Inlaturarea saraciei, intarirea educatiei si controlul statului fata de cultura locala tribala raman directii pentru ca alte Najoud nefericte sa nu mai existe.

Si eu ca parinte ce sunt fac niste OOOCHI mari si intreb consternat:

POOOFTIIIM?!? Adica un barbat la 30 de ani tre sa fie mai intai „tata” si de abia dupa aceea sot?

Bai nene voi sunteti sanatosi acolo in Orientul Mijlociu? Ba voi va uitati macar la animalele pe care le cresteti si vedeti care este tendinta naturala a oricarei vietati de pe acest pamant? Mai intai exista COPILARIA, LANGA PARINTI, CU IUBIRE SI RESPECT si de abia DUPA COPILARIE, vine partea DURA, vin LECTIILE VIETII. Voi de ce tre’ sa furati „copilaria” acestor „minuni”?!?

Nu vreau sa devin nici eu un fundamentalist sau un extremist, insa as prefera ca in tarile in care se intampla aceste lucruri, macar trei masuri sa se ia:
1. Interzicerea si pedepsirea casatoriilor cu minore
2. Interzicerea si pedepsirea violentei familiale. Pentru ca acolo barbatii sunt totul si femeile au aproape rolul de animale, fara sa fim rai.
3. Interzicerea obligarii copiilor pentru a urma obiceiurile religioase ale familiei, fie ca vorbim de islamism, crestinism, iudaism sau hinduism.
De ce? Pentru ca dezvoltarea copiilor se face natural, nu cu „parul” sau cu „biciul”.
P.S.1. Si las in urma cuvintele unui om care credea in „puterea copiilor de a schimba”. Va mai amintiti aceste vorbe scrise de Antoine de Saint-Exupery?

Dar, intrebam noi, cine-l vede pe copil cum schimba lumea?… Sau cui ii vine a crede ca ei, copiii, chiar pot schimba lumea aceasta pe care noi, maturii, am ticalosit-o rau de tot?

P.S.2. Si daca vreti o lectie de ALTRUISM si IMPACARE, luati si priviti la acest video de la minutul 3 incolo:

Sper sa nu plangeti, la citirea acestor randuri, Insa daca o faceti nu va feriti si nu va rusinati. Poate fiecare lacrima, e un fel de banut fermecat care va salva acesti copii
Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Spun ca si mai sus – HAI SA NU RASPUNDEM LA VIOLENTA CU VIOLENTA.
    Asa ca ceea ce a facut prietenul tau mutandu-se la tara, a fost optim.
    Si dupa cum spuneam si mai sus, important ar fi sa facem in asa fel incat sa salvam copiii si femeile din fata acestor brute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*