A preveni, mai bine decat a vindeca!

Sal’tare
Va duceti aminte ideea asta de acum cativa ani de la Colgate? Ei bine azi vad ca se marjeaza din ce in ce mai putin pe chestia asta. Romanasii nostrii dragi au in ei ideea de „palma’n cur saua pe spinare”. Lasa frate ca daca se strica, iau alta sau fac alta. Nimeni nu mai are chef sa „aibe grija” sau „sa faca economie”. Prevenirea cica e dovada de imbatrnire prematura si de neacceptare a responsabilitatilor sau de frica de risc. Asa ca nimeni nu mai crede in indemnul de mai sus. Asa ca azi incerc sa imi pun intrebari ca un copil de cativa anisori care vrea sa inteleaga lumea:

  • DE CE E BINE SA PREVENIM? DE CE E BINE SA ECONOMISIM? DE CE E BINE SA AVEM GRIJA? Pentru SIGURANTA. Pentru ca viitorul sa aibe mai putine variabile si un pic mai multe constante!
  • PAI SI NU DEVINE UN PIC TRIST SI UN PIC PLICTISITOR, SA FIE TOATE (MACAR PARTIAL) CUNOSCUTE? NU DISPARE UN PIC DIN RISCUL ADRENALITIC AL VIETII? Ba da! Insa cred ca fiecare om prefera (atunci cand vine vorba de lucrurile importante din viata lui) sa le stie constante, decat cu SURPRIZE, deoarece realitatea societatii nostre ne-a cam invatat ca surprizele sunt rareori placute si de cele mai multe ori au legate „probleme”, fara „rezolvari si/sau raspunsuri” la erata.
  • SI INTARCANDU-MA LA IDEEA TA CU „A FI ECONOMICOSI„. DECE SA O FACEM, DACA NE PUTEM PERMITE SA PLATIM! DE CE SA IMI INFRANEZ DORINTA DE A CONSUMA SI DE A MA SIMTI BINE? Pai ar fi doua motivatii. Una, de tipul „ecologist” (daca vreti) si care vrea sa iti spuna ca totusi toate resursele sunt epuizabile si ca desi tu ti le poti permite ca pret, e bine sa le economisesti si pentru generatiile ce vin si mai ales (daca poti), din banii pe care i-ai consuma pe „a consuma”, fa donatii si ajuta organismele care incerca salvarea tuturor acestor resurse.
  • PAI SI TU ZICI SA NU MAI TRAIM IN CONFORT? SA NU MAI AVEM CALDURA ATAT CAT NE DORIM, SA NU NE MAI SPALAM IN CATA APA DORIM SI SA NU MAI MANCAM CATE FELURI DE MANCARE, DORIM DOAR CA SA PREVENIM UN VIITOR SUMBRU? Niet (cum ar zice rusu’). Important e sa pastram ECHILIBRU. Nu iti zice nimeni sa nu te speli, sa suporti frigul si mananci scaorta de copac. Insa nici sa nu iti faci iarna in casa 30 de grade, ca sa poti sta in slip, sa nu te speli in fiecare zi cu o cada plina de apa, fiecare membru al familiei si nici sa mananci din fructe doar jumatate si jumatate sa arunci la gunoi, chiar daca iti permiti!

Cam asta a fost indemnul meu duminical si „activist”!
Duminica mistoaca mai dragi cititoretzi!
P.S. Credeati ca plec fara sa va las fond muzical? Ei bine NU POT! Azi o melodie nebunica rau. Tema de la desenele animate Captain Planet (pentru cei care si le mai aduc aminte)

Andrei… 😉
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Blogoree bligg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*