25 Decembrie – crima pentru pace sau pace pentru crima ?

Sal’tare
Aveam in gand sa va scriu ceva plin de sirop despre sarbatori, insa nu prea am chef a fiu in trend. Toata lumea astazi de la mare la mic si invers incearca sa fie buna. Daaa, ca doar asa ati auzit voi la TEVE si prin revistele de le cititi.


FRATE, TOT ANUL TRE; SA FITI BUNI ! SI NU PENTRU CA VA SPUNE CINEVA, CI PENTRU CA ASA E FRUMOS SI BINE !


Si acu sa plec de la „morala” pe care o fac la titlu. Da’ vreau sa imi amintesc de acel 25 Decembrie din 1989. Ne dam azi cu pumnu’n piept ca suntem crestini, ca suntem buni, ca respectam cele 10 porunci, iar atunci pentru a primi legitimitate, s-au adunat vreo cativa ametiti si au inscenat un simulacru de proces prin care l-au impuscat.

Si totusi ma CRESTINII PAMANTULUI, intelegeti ca nimeni nu a avut vreo remuscare cand au omorat in numele ORTODOXIEI, daca asta v-a facut sa creati acel simulacru. Pe bune io la momentul ala l-as fi impuscat fara prea multe remuscari. Si sunt ferm convins ca nici unul din conationalii vostri nu ar fi avut nimik de obiectat.


Aaa, va intoarceti la prostia aia de idee:


„PAI DACA L-AR FI IMPUSCAT FARA NICI UN FEL DE „JUDECATA” AR FI DEVENIT UN „MARTIR” IN VEDERILE UNORA !”


Ba ma lasati cu „martirul” vostru. Mi-as fi asumat acest risc.
Si uite ca nu sunt singurul care gandeste asa – 25 Decembrie 1989.

Andrei… 🙁
KIP IN TACI

8 comentarii publicate

  1. Nu stiu daca viata in Romania ar fi cu mult mai buna acum decat inainte de 1989.Desigur, viata acum are si partile ei bune, de care, din pacate, nu stiu daca stim sa profitam (in sensul bun al cuvantului)pe deplin.Dar din pacate se mentin si unele din naravurile vechii societati, unele amplificate de-al binelea.Si tot din pacate, nu vad cum am putea s-o luam pe calea cea buna.

  2. Revolutia din ’89, din punctul meu de vedere, a fost o mixtura intre lovitura de stat si revolutie. Adica lovitua de stat a degenerat in revolutie,pentru ca nimeni din cei pusi sa rastoarne vechea conducere nu se astepta la o asemenea dorinta de libertate din partea masei… Pacat ca au murit oamnei pana si-au dat seama ce se intampla si ce trebuie sa faca si cine este la conducere(sau au lasat sa se intample asta ca oamenii sa creada ce vad si nu ce era defapt)…Pentru unii este o amintire foarte dureroasa, pentru speculanti foarte fructuoasa, iar pentru marea majoritate doar ISTORIE.(Si oricum Ceausescu murea cu sau fara proces, si iarsi zic pacat ca cei care au fost pusi ca participe la acel proces au murit si ei in conditii misterioase pana la ultimul.. si din cate ne amintim au fost destui cei care au participat.. cel putin 10… din aducerile mele aminte!!!)
    Asa ca e bine sa incercam totusi sa fim ROMANI inainte de a fi europeni si nato-isti!!!! sa ne respectam valorile si pe cei ce nu mai sunt!!!!

  3. @cristina – raspunsul la intrebarea ta finala cred ca e: CU AMBITIE, RABDARE si PERSEVERENTZA !
    @Yo – Frumos spus ! Si nu mai adaug nimik, ca risc sa stric discursul tau !
    😉

  4. important e sa ne aducem aminte de noi…si de cei de langa noi. cineva imi spunea ca intr-o afacere daca sunt doi parteneri, afacerea lor nu va merge decat daca ei vor avea rusine unul fata de celalalt…tind sa-i dau dreptate, de asta avem nevoie de rusine unora fata de altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*