moartea regelui

23 August – in viziunea unui fost pionier si soim al patriei !!!

Sal’tare

Nu sunt io un nostalgic al acelei epoci. Ba din contra, iubesc trecerea a democratie, chiar si cu neajunsurile ei de zi cu zi si cu dezavantajele resimtite de noi toti. De ce ? Pentru ca mi se ofera Libertatea, chiar si prost inteleasa de unii (vezi articolul anterior).

Imi place trecerea la democratie, pentru ca azi probabil nu as mai fi fost omul care sunt. NU mai aveam idei, concepte si o coloana vertebrala !

De ce ? Pentru ca sunt sigur ca „sistemul” m-ar fi corupt. Nu puteam scapa de „ciuma rosie” pentru ca nici parintii mei nu fusesera chiaburi sau literati. Erau niste oameni simpli care isi doreau sa supravietzuiasca intr-un sistem care ne vroia chinuiti.

Asa ca nu am chef sa ii invinovatesc, dar am chef sa nu uit de chinurile lor !

Nu vreau sa uit de „placutzele” pe care trebuiaia sa le ridice sus, pentru satisfacerea EGO-ului unei „papusi” manuite de rusi, de „defilarea de rigoare a tutulor oamenilor muncii” si de multe altele.

Nu am chef sa astern uitarea peste cozile la unt unde eram „tranzactionat si folosit” de vecinii de chin, pentru a lua cu un pachet mai mult. Iar celor care spun „SA UITAM ACEL CHIN !”, le transmit urmatoarele:


NU OAMENI BUNI, UITAREA NU FACE BINE, NU INSANATOSESTE ! EA NU FACE DECAT SA INCHIDA O RANA CU PUROI ! TREBUIE SA NE ADUCEM MEREU AMINTE, SA SUFERIM, SA SCAOTEM „PUROIUL” SI SA INVATAM CA EXTREMISMUL NU E BUN (si iar fac referire la articolul anterior).
***
Si daca tot am incurajat si sustinut NEUITAREA hai sa va dau si linkuri catre ce mi-a placut mie de prin presa in legatura cu SUBIECTUL:


Un articol din Noul Adevarul, bine facut ! iar pozele sunt de mare angajament !
– La fel de mult mi-a placut si asta: 23 AUGUST – Vazut prin ochii unui copil !
– Si uite ca nu sunt singurul care indeamna la NEUITARE – Invatati istoria fara profesor – 23 August
– Nenea Simonca, io nu vreau sa injur istoria, vreau sa o cunosc – Sa nu se intample nimic pe 23 August !
– Si tot in ziare.ro, muuulte filmulete – Interesante zic io !
Gata cu NEUITARE… si daca tot am vorbit de unele de altele uite si un cantecel, dar nu comunist, ci folk care ne zice: SA NU UITAM DE CEI MAI TRISTI CA NOI ! (Octavian Bud)Andrei… 😉
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*