20 decembrie

22 DECEMBRIE – Ziua pe care eu o simt ca fiind INCEPUTUL !

Sal’tare. Da de abia acum imt eu ca ainceput revolutia. Parca mi-o si aduc aminte pe mama venind de la piata cocosata de ratiile pe care le luase. Da reusise sa ia zaharul, uleiul si niste oua. Ei bine si acolo la piata lumea vorbea ca cica chiar pe deasupra cartierului nostru (Militari) a trecut elicopterul cu care fugise Ceausescu. Era o emulatie. Oamenii de la coada serioasa la „ratii” nu se gandeau saracii decat la faptul ca va fi mancare si vom putea lua cat vrem.

Ehee de atunci si pana acum a trecut ceva timp si parca ne pare rau multora dintre noi ca macar nu mai avem asigurate ratiile alea, caci azi cu sigurantza unii din noi ne permitem sa ne luam mai putin decat cat ni se dadea. SI TOTUSI, CHIAR CU ACESTE NEAJUNSURI, DE CE TREBUIE SA NE BUCURAM CA AVEM

LIBERTATEA CASTIGATA IN ACEL 22 Decembrie?

Macar in memoria celor din puscariile comuniste, care au rezistat atatia ani, doar pentru niste principii sau cu gandul la faptul ca libertatea cuvantului e lucrul cel mai de pret si mai drag lor.

Sau mai putem sa multumim acelui 22 decembrie pentru faptul ca noi toti putem afla acum tot ce se intampla pe glob (la un click distanta). Sigur ca acum apara alte riscuri, acela al manipularii. Da’ acum ce sa faci nu le poti avea pe toate.

Si ca si ieri las aici alte intrebari, ca si ieri:
* CAT VA MAI DURA PANA VOM SCAPA DE VECHILE OBICEIURI ?
Si pentru ca nu vreau sa va las si fara parerea me zic ca atunci cand vom invata sa ne autoeducam. Si asta dureaza zeci de ani.

* CAT VA MAI DURA PANA VOM STII SA FACEM DIFERENTA ?
La asta nici eu nu stiu ce sa raspund.

Gata. Dumnezeu sa ii ierte pe cei care au fost pionii, pe care unii i-au in fata gloantelor, numai ca sa faca din „evenimentul decembrist 22 Decembrie” o „revolutie veritabila”.

Andrei… care atrait momentyul 22 Decembrie 1989
KIP IN TACI

22 decembrie

2 comentarii publicate

  1. da, sa plangem ca am castigat libertatea, si n-am stiut ce sa facem cu ea. Aici e problema. Cum se vor schimba mentalitatile (c-aici e buba)? Sa spun (cu riscul sa-mi sara 100 in cap)? šŸ˜‰ Timp de un an, toata Romania sa mearga temporar la lucru undeva in afara, indiferent unde. Nu ca altii ar fi mai destepti (ca nu sunt), dar din afara capeti o alta perspectiva, e ca atunci cand privesti globul pamantesc din spatiu. Parerea mea… šŸ˜‰

  2. E si nu e adevarat ! Cred ca prostu e prost indiferent unde merge sa munceasca. Calitatea de tartan nesimtit nu se educa prin plecare in strainatate. Ea se educa doar prin vointa si ambitie. Cred ca e un pic simplist privita „treaba”. Parerea mea !
    šŸ˜‰

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*