patriotism

1 DEcembrie… o zi de falsa modestie militara !

Sal’tare
Da azi e 1 Decembrie si noi romanii se pare ca am ramas infipti cu gandirea undeva la fundul sacului. Inca ne place sa il edem pe Mihai Viteazu intrand in cetate pe calul sau alb si cu barda atarnandu-i pe langa piciorul drept. De ce zic asta ? Pai uite cum ne bulucim toti sa vedem arme, tancuri, masini de lupta, avioane si alte ale din armata. Hai ma safim seriosi ca daca mergem la Muzeul Militar National le putem vedea linistit, ca ai nostri tot pe alea le au. Plus ca hai sa fim seriosi, nu cred ca suntem vreo putere militara ca sa ne falim cu armamentul din dotare.

Asa ca daca tot vrem sa facem ceva de ziua Romaniei, mai bine am pune de un workshop si i-am invata pe oameni (ca sunt foarte multi care nu stiu) istoria acestei biete tarisoare. Mai bine am incerca sa ne redescoperim unii pe altii si valorile noastre prin manifestari culturale. Hai sa uitam vesnicele amnifestari populare si populiste cu care tot suntem mintiti si controlati de „frumosii” care ne conduc. Pe bune ! hai sa fim noi insine si sa incercam sa fim din ce in ce mai greu de pacalit, ca e destul cat am fost fraieriti pana acum !


Si daca tot ma vorbit de armata, uite si o Melodia ZILEI – gasita la Florin Postolache – Bitza feat. Butch – Scrisoarea unui soldatAndrei… 😉
KIP IN TACI

4 comentarii publicate

 1. nu ca nu sunt de acord cu ce zici, dar as adauga ceva : nu a inceput cumva sa fie asa, un fel de hai sa facem misto de ziua nationala? adica lumea iese, se holbeaza, se bucura dar nu pt. ca e ziua nationala ci pt ca se intampla ceva, orice…
  e pacat intr-un fel
  a, iar la tv jur sa nu dau drumul nici astazi
  nu am chef sa ascult imnul intonat in ritm de manea

 2. cauta sa ocolesti acel ceva in cuvinte si exprimare care te face sa semeni cu un bitza sau c-un nimeni altu’ ca n-o sa mai ai acelasi ecou in transmiterea acestor mesaje ,pt ca cele scrise sunt mai la-ndemana a fi suspectate de plagiat chiar daca fara ”motiv”

 3. @dany – o sa reascult piesa, bine ca mi-ai amintit de ea… 😉 Intr-adevar misto !
  @elfule – ca bine le zici tu fata draga, ca un om mare… 😀
  @MCA – nu te supara pe mine, dar de un an de zile asta mi-e stilul, asa ca daca cineva incepe sa ma citesca, cred ca cauta si in spate printre „idei” si isi va da seama ca nu e un plagiat. Sper eu ! Daca insa nu voi reusi eu le urez acelora tot binele din lume si mi-a parut bine de cunostintza !
  No offence !
  😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*