Vending machine o solutie pentru viitor

Cum ar fi ca dupa toata nebunia cu pandemia am ramane in urma cu ceva invataminte. Si primul la care ma gandesc ar fi inchiderea magazinelor la orele 21:00.

Desi  sa zicem ca unii au strigat la inceputul pandemiei si la fiecare prelungire a starii de alerta: DAR DOMNULE, UNII DINTRE NOI POATE NU PUTEM SA…

Drama din domeniul comercial

Si cumva dupa aceea vad ca fiecare dintre noi am reusit sa ne Adaptam. Si cumva, avand si cunostinte care lucreaza in domeniul comercial, i-am vazut si pe oamenii aceia in sfarsit fericiti, vorbind cu familia lor inainte de culcare.

Cand vorbesc de domeniul comercial ma refer la hipermarket-urile de tip Mega Image si Carrefour. Si sunt la relatii cu publicul. Si a fost pentru ei o gura de  aer. Inainte stiti ca se tineau deschise pana la miezul noptii. Se faceau cumva ture nebune. Si prezenta lor in cadrul familiilor a fost placuta. 

Ce am invatat din pandemie?

Ei bine cum ar fi daca am trage aceste invataminte dupa toata aceasta pandemie. Sa incercam sa oferim mai mult respect oamenilor care lucreaza in aceste domenii. Ba chiar inchiderea unora dintre restaurante la ora 11. 

Stiu ca mare parte nu le vor conveni si stiu ca unele sunt restaurante de noapte si ca dupa terminarea aceastei pandemii se vor deschide si acelea. Dar cumva mare parte a celor care lucreaza cu publicul inchiderea mai devreme cred ca le-ar oferi si acelor oameni o viata. Nu ar mai fi sclavii acestei industrii numita HORECA.  

Vending – poate o solutie pentru viitor

Dupa toata aceasta nebunie cred ca ar trebui sa dezvoltam si industria de vending machine la niste preturi care sa nu ia pielea de pe om. Pentru ca un vending machine inchiriat (masini mecanico-electrice la care bagi bani  si iti ies produse). Ei bine in multe filme vedem multe asemenea masini de la care iti poti lua in miezul noptii tot felul de produse de baza. 

Chestiunile de baza, bauturi, racoritoare si care cu ajutorul unor vending machine ar mai lua presiune de pe comerciantii care vad cu de amanuntul. Ei daca am avea niste preturi ok din punct de vedere al inchirierii acestor vending machine cred ca toata industria ar avea de castigat si oamenii ar avea cumva de castigat mai mult respect vis-a-vis de viata lor personala.

Planificarea si Omul

Pentru ca nu putem sa continuam sa cautam eficienta muncii marind numarul de ore muncite, marind planificarile, marind  totul… pentru ca asa se cam poarta la noi. Cand ti-ai facut targetul, urmatoarea miscare a tuturor celor care lucreaza  in domeniul respectiv este sa iti mareasca planificarea.

Nu sa se gandeasca cum sa lucrezi mai eficient sau cum sa il faca pe om mai fericit. OMUL in ecuatia asta nu conteaza deloc. Cam atat de la mine pe tema asta. 

Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*