UN suflet mare cat ROMANIA – EGINALD SCHLATTNER

Motto: “Biserica mea e mai veche decat Berlinul. Cand acolo oracaiau broastele, la mine s-a cantat pe nemteste si latineste” (Eginald Schlattner)
Sal’tare
Da oameni buni. Aseara am avut sansa sa vad, la DINCOLO DE HARTA, un EROU in adevaratul sens al cuvantului. Un om care mi-a amintit de alti eroi despre care am auzit la Sighet.
Ei bine nenea asta, Eginald Schlattner, e un sas care putea in 90-91 cand au plecat cu totii, sa fie si el un neamt cu acte in regula. Insa cum chiar el singur spune nu ar fi reusit sa scrie trilogia despre chinurile suferite, stand acolo. Si mai mult, crede ca devenind celebru in spatiul germanic (Gemania, Austria, Elvetia) poate mai exista o sansa ca cele sapte suflete din satul Rosia, unde este preot evanghelic, sa fie mai multe. Lacrima ce ii sta in coltul ochiului nu ii pleaca, insa spune ca ii e tare dor de o slujba de nunta sau de botez. Viseaza la slujbele de Craciun si Paste la care avea 100 sau peste de suflete in biserica lui. Nu incerc sa va mai dau eu linkuri catre locurile in care s-a scris despre el pentru ca sunt ferm convins ca stiti si voi sa dati un SEARCH pe Google. Sper sa va placa ce o sa gasiti. Si daca cuvintele mele nu v-au facut sa va entuziasmati, mergeti la emisiunea cu pricina, din 19 noiembrie (insa momentan nu e inca up-load-ata).
Andrei… 😉
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*