Iubesc Bucurestiul / Urasc Bucurestiul partea 4

Sal’tare

  • IB: Pentru ca dupa ploaie imi ofera Parcul Tineretului de o frumusete neasemuita!
  • UB: Pentru ca are oameni care cred ca libertatea lor de exprimare, inseamna incalcarea libertatii celuilalt!
  • IB: Pentru ca imi face placuta surpriza ca in unele momente, printre gunoaie sau printre daramaturile unei case sau ale unui alt stabiliment, sa imi ofere cu darnicia caracteristica, apusuri si rasarituri superbe!
  • UB: Pentru perverteste oamenii ! Pentru ca odata ajuns aici, chiar daca ai vrea sa fii bun cu toti cei pe care ii intalnesti, nu poti! Pentru ca se vor gasi o gramada care sa te calce pe bombeuri, doar pentru ca li se pare ca nu au loc!
  • IB: Pentru ca are locuri care spun povesti si strazi precum Strada Doamnei, care au si astazi acelasi traseu si aceeasi latime, ca in perioada interbelica!
  • UB: Pentru ca isi doreste sa fie modern si nu face decat sa se impopotoneze ca o fata de companie care se vrea a fi mare doamna. Nu stie sub nici o forma sa se spele frumos, sa isi spele si hainele lui modeste, sa le poarte pe acelea cu mandrie si sa incerce sa se mandreasca cu personalitatea lui, nu cu imaginea lui, pentru ca la capitolul personalitate, chiar are ce arata!
  • IB/UB: Pentru ca are Dambovita! De ce si una si alta in aceeasi masura? Pentru ca Dambovita reuseste sa fie in multe din amintirile si cantecele despre el un motiv superb si pentru ca si azi avem cu totii placerea (din cand in cand) sa stam pe unul din podurile sale si sa ii privim unda care tot vine de la Ciurel si se tot duce catre Vitan-Barzesti. Si il urasc pentru ca nu stie sa aibe grija de firul asta de apa. Tot aud pe la alegerile de primari ca o sa ii faca ca o sa ii dreaga ! Ca o sa o curete, ca o sa o faca Sena sau Tamisa ! Si la final tot Dambovitza noastra, atat de murdara cateodata, incat crezi ca a trecut o vidanja si a scapat pe malul ei un pic din „compozitia” ei
  • IB/UB: Pentru ca e balcanic!

Iubirea vine pentru ca stie sa fie mereu energic, mereu agitat. Mandru de el si de trecutul lui ! mandru de faptul ca e un pastel de obiceiuri si un pastel de credinte ! Iar cand isi gaseste si „pictorul”, care sa aibe grija ca pastelarea sa nu fie urat contrastanta, atunci e chiar frumos !

Supararea pe el vine din faptul ca nu stie sa ia din balcanism doar bunele, ci stie sa invete de cele mai multe ori caracteristicile rele. Felul „tziganesc” de a trata lucrurile (vorba aia: „ca la usa cortului”); felul pervers de „a rupe picioare sau „a intepa pe la spate” pe oricine de la care poti fura ceva si mai ales felul; si mai ales felul in care isi asuma (cateodata chiar ca pe un motto-uri generale) expresii ca: DE CE SA FAC CEVA CAND POT SA NU FAC NIMIC sau CINE-I HARNIC SI MUNCESTE ARE TOT CE VREA. CINE-I LENES SI CHIULESTE, ARE TOT ASA !

Cam atat pentru azi!

Andrei
KIP IN TACI

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *