Despre REGALITATE, pragmatic sau … golaneste vorbind!

Sal’tare Am dat Like si Share pe Facebook acestei imagini si multa lume m-a intrebat „De ce?”, pentru ca nu ma stiau ca un fervent sustinator al ideii de revenire a regalitatii in Romania. Nici nu sunt, insa ma ispiteste ideea asta. Aaa, sa nu uit. Mi-ar placea sa vad regalitatea revenita in conditiile in care exista in toata Europa actuala – Monarhie constitutionala cu drepturi limitate pentru institutia regala, dar de interes national. Si acum hai sa ne punem si noi intrebari si sa vedem ce raspunsuri gasim pentru necesitatile imediate ale Romaniei. Hai sa vedem ce castigam, dintr-o astfel de schimbare:

 • Oare vor fi acorduri financiare intre organismele de afaceri, intre tarile regaliste?
 • Oare vor exista exclusivitati de dezvoltare, drepturi sau avantaje din punct de vedere al relatiei cu UE, FMI sau BANCA MONDIALA, pentru tarile care fac parte din „clubul regalistilor”?
 • Mai sunt si altele?
De ce vreau sa adunam avantajele imediate? Pentru ca si necesitatile Romaniei sunt imediate. Cele pe termen lung nu mai sunt percepute cu mare speranta de o societate din ce in ce mai apasata si mai speriata de grijile imediate. Andrei KIP IN TACI]]>

Comments

comments

  6 comments for “Despre REGALITATE, pragmatic sau … golaneste vorbind!

 1. Slash
  februarie 22, 2013 at 3:26 pm

  Avand in vedere cine e la guvernare acum, as lua in calcul posibilitatea statului monarhic….din pacate

 2. artistu
  februarie 22, 2013 at 4:07 pm

  De ce din pacate? Poate viitorul intr-o monarhie constitutionala va fi mai bun. Poate asta o fi secretul „luminitei de la capatul tunelului”, pe care o tot cautam de la Ciorbea incoace! ;)

 3. Saturnianul
  februarie 24, 2013 at 9:16 pm

  Io zic sa revenim la comunism. Din experienta istorica, se pare ca ni se potriveste cel mai bine si e regretat mai mult decit monarhia :d Democratia clar nu prea e pentru un popor care a trait multa vreme in feudalism. Noi nu avem traditie nici in moharhie, nici in democratie. Iar comunismul e cel mai apropiat de feudalism.

 4. artistu
  februarie 25, 2013 at 9:28 am

  Pai cum sa revenim Bogdane, cand suntem deja acolo! – :)) ))))

 5. Alex
  martie 5, 2013 at 9:10 pm

  Monarhia a castigat teren in Romania din cauza proastei guvernarii din 90 si pana in prezent! „Regele” Mihai, sotia si altii, nu au nimic de-a face cu interesul Romaniei sau cu iubirea fata de tara, astia au venit aici pentru ca au simtit ca pot „ciuguli” niste banuti si chiar au facut-o, dar au castigat mai mult decat se asteptau ei sau decat visau in cele mai frumoase vise si asta tot din slabiciunea statului! Despre Regi sau Regine putem vorbi daca studiem putin istoria Marii Britanii…

 6. artistu
  martie 6, 2013 at 3:29 pm

  Chiar si asa, cu evidentele lor interese pecuniare, oare am avea mai putin de pierdut la momentul asta, avandu-i pe ei reprezentatii puterii statale a Romaniei?
  Sau nu e nici o diferenta intre ei si actuala clasa politica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *