Sa consumam, ca sa ne „simtem” si noi bine!

Sal’tare
Sunt ferm convins ca nu doar odata ati auzit ideea: IO NU MAI MUNCESC FRATE, IAU TOTUL DE’A GATA! Sgur in principiu ideea ar fi de a nu face efoprturi inutile si de a mari eficienta. De aceea nu mai auzi ca lumea mai face a sarbator cozonaci sau prajituri ci se servesc din marile supermarket-uri sau nu mai auzi ca se fac mucenicii cu aparate de mana, ci se cumpara din magazine gata facuti. Nu zic ca e o idee rea sa mi credem ca suntem „multilateral dezvoltati si ca putem face orice”, insa nici nu cred ca trebuie sa ajungem sa luam chiar totul de’a gata, pentru ca asta inseamna ca devenim destul de puturosi si fara imaginatie la solutii adoptate. E foarte adevarat ca si luan decizia sa nu inc4rci sa le faci tu, dezvolti ramura serviciilor, insa hai sa le tinem intr-un echilibru. Nu pot acum sa chem electricianul si pentru schimbarea unei prize sau a unui fasung. Deja aici exageram. Si exemplele pot continua, insa ma opresc aici pentru ca vreau sa vad ce ziceti si voi si continuam discutia deseara cand mai ajung din nou pe blog!
Sambata mistoaca va ureaza

Andrei… 😉
KIP IN TACI

6 comentarii publicate

  1. Probleme in sectorul administrativ. Am cunostiinte care iau totul de-a gata. Sunt oameni misto dar nu le place munca, asta cred ca este o caracteristica a romanului (acum nu generalizez).
    Ce zici tu nu este anormal. Avem o economie de consum, suntem piata de desfacere pentru produsele occidentului, orientului si… nu ai prefera sa cumperi o ciocolata de casa de la magazin deja facuta decat sa stai tu sa o faci? precis costa mai mult daca o faci tu 🙂
    iLL’s last blog post..Sambata si-o raza de soare

  2. Comoditatea a fost mereu o problemă în societăţile dezvoltate economic, dar cred că soluţia vine în primul rând din educaţie. Deocamdată idealul omului modern e să se simtă bine consumând şi mai puţin producând. 😕
    Changagriel’s last blog post..De unde coboară somnul?

  3. @ill – nu zic nu, dar macar de dragul de avedea cum se face sa stii ca ma facut sie u ciocolata de casa si inghetata! Asa ca nu zic mereu, dar macar cateodata!
    !Changagriel – bine spus omule. Sper ca viitorul sa ne aduca educare a maselor! macar putina! 😉

  4. Societatea te constrange in asa hal incat te aduce in stadiu asta. Educatia familiala este un factor important in formarea viitorului animal consumerist( malluist, corist, carfourist, billuist sau auchanuist etc. etc.), daca ai avut o familie de limpeduze care nu faceau nimic decat statea ca martoalagele pe canapea sau fotolii si fumand ca turcii privind filme sudamericane de indobitocire a maselor atunci e nasol.
    Viitorul suna bine connex! Cum bine ziceai in alte texte mai demult cand vorbeai de taranii care-si vand pamanturile ca sa-si creeze toate conditiile frustrarilor lor…se pare ca ne indreptam cu nici o urma de regret spre o societate dictatorial consumerista, astfel vesnicia care s-a nascut la sat nu v-a mai avea unde sa se dezvolte si va muri pe altarul unui mall de tara cu tarani trendinezati.

  5. a „consuma” nu e rau in sine,rau e sa nu-ti cunosti limitele!de obicei oamenii slab educati cad in capcana
    consumerismului!pina in prezent nu se cunosc cazuri
    de donatii sau burse catre invatamant din partea
    marilor lanturi comerciale! oare de ce? 😉

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Blogoree bligg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*