„REZOLVARI viteza!” sau „Supravietuire in jungla cotidiana!”

Sal’tare
Sunt sigur ca fiecare dintre voi are sau a avut macar odata, o perioada tumultoasa in care a trebuit sa rezolve rapid o gramada de probleme. Ei bine la mine asta se cam intampla continuu de prin adolescenta. A nu se intelege ca ma plang! Ba chiar cateodata simt singurel nevoia sa imi asum responsabilitati, pentru ca simt un fel de plictiseala fara nopi provocari. Sigur ca exista si momente in care imi dau seama ca mi-am luat prea multe responsabilitati pe cap si ajung sa traiesc destul de extrem, la limita suportabilitatii si a extenuarii. Ce am de castigat din treaba asta? Pai experiente. Unele mai placute, altele mai putin placute! Insa „moralele” trase de fiecare data sunt ca niste cucuie, care imi amintesc fiecare de macar cate un lucru. De ce va spun toate astea? Pentru ca am avut azi o disputa cu un vechi amic, care imi spunea ca idealul nostru al romanilor ar trebui sa fie RELAXAREA.
Si ca ar trebui sa luam exemplu de la europeni. Uite ce relaxati sunt ei. Insa aici am si eu o mica observatie de facut. Multi dintre noi intelegem gresit ideea de RELAXARE a europenilor. Amicul unuia dintre unchii mei e elvetian. Si a venit acum doi ani in Romania. Ei bine atunci cand a venit in vacanta pe aici ne-a povestit in cate proiecte e angrenat el, pentru a avea un salariu frumusel si in cate alte proiecte s-a bagat singurel, doar pentru dezvoltarea personala. Si credeti-ma ca era un om relaxat! Asa ca hai sa facem bine diferenta intre RELAXARE si LENE si mai ales intre IMPLICAT ACTIV IN PROIECTE DIFERITE si OCUPAT CU TOT FELUL DE ACTIVITATI cu prea putina implicare in dezvoltarea ta personala.
P.S.1. Si apropo de titlu, sa stiti ca scopul „AM NEVOIE SA SUPRAVIETUIESC”, nu exclude verbul A VREA! Parerea mea!
P.S.2. Si daca tot vorbesc de plictisieala uite si o piesa care m-a inspirat si care mi-a urlat in urechi cat timp am scris cele de mai sus

Andrei… 😉
KIP IN TACI

6 comentarii publicate

 1. Plictisit de stat degeaba-de aici si dorinta schimbarii de job pentru ca nu-mi lucreaza creieru si/sau corpul, astfel ajungand la un fel de amorteala psihica nu mai stii pe ce planeta te afli si incotro te indrepti.. Cu alte cuvinete Artistule – Iti dau DREPTATE.O sa ne odihnim/relaxa/lenevii destul in patul de scanduri 🙂

 2. Uraa! Deci nu sunt singurul! Asta ma bucura. Insa mai mult decat asta cred m-ar bucura daca am reusi sa ii facem macar pe o parte din cei din jur sa inteleaga lucrurile scrise mai sus! 😉

 3. important este nu sa le inteleaga ci sa le accepte ca un alt stil de viata, diferit de al lor… asa cum noi acceptam stilul lor de viata, dar de inteles nu cred ca avem cum sa-l intelegem …

 4. E interesant aspectul acesta al relaxarii.
  Dintr-o perspectiva, ca si romani – nu cred ca reusim sa ne relaxam nici macar atunci cand facem chestii care ar trebui sa ne relaxeze.
  DAca e asa, atunci nu-mi permit sa ma intreb de ce nu suntem relaxati la locul de munca, cand suntem in trafic, cand interactionam cu altii, cand facem tranzactii?
  candid’s last blog post..Filme bune de văzut în weekend

 5. Ba, in patul de scinduri nu mai simti lenea. Or lenea trebe simtita, traita. Nu intelegeti nimic voi astia ne-lenesi :-< Tre sa vin io sa bodogan p-aici. Vai de viata si de zilili mele. Ma duc, ca m-o pocnit o leneeee... 😛 Bodogănel’s last blog post..Gata, de data asta mă duc!

 6. @Yo – ba cred ca se poate. Trebuie doar sa VREM! 😉
  @Candid – raspunsul la intrebarea ta e simplu: PENTRU CA AVEM IN BAGAJUL EDCATIONAL, NISTE FRICI EXISTENTIALE, COMPARATIVE CU „DROBU’ DE SARE AL LUI CREANGA”!
  @Bodoganele – daca n te-as cunoaste as zice ca esti chiar un lenes. Insa asa de bine joci rolul ni lenes, ca imi si vine sa te cred! Nota 10 pt interpretare! 😀 :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*