Libertatea… sau cat(e) esti dispus sa faci pentru a fi liber !

Sal’tare
Toata treaba cu acest post a inceput de la un film superb: Papillon (din 1973 si cu doi actori geniali: Steve McQueen si Dustin Hoffman). Ei bine nu stau sa va povestesc filmul, pentru ca multe nu sunt de spus. Un condamnat la inchisoare, intemnaitzat in Guyana franceza incearca sa evadeze de 2 ori si este prins, iar la final, la o varsta respectabila, cu par alb si ani buni adunati in buchet devine cetatean al Guyanei, mai exact al Insulei Diavolului (daca am retzinut bine minte), dar si de caolo reuseste sa scape. Ei bine dorintza de a reusi si puterea de a spune nu renunt pana nu ating telul, cred ca asta este o problema mare a societatii de azi. Dupa cum spuneam demult pe Blogspot, mai nou suferim de „viteza” si refuzam clar, cand ni se ofera idei precum „CULTURA RITMULUI INCETINIT”. Nu prea mai stim ce e aia rabdare si nici nu avem chef sa urmarim toata viata un scop, desi citim cu nesat carti precum Alchimistul si la sfarsit spunem:

MAMA CE OM ! ASA TARIE DE CARACTER SI ASA PUTERE AS VREA SA AM SI SA REUSESC SA IMI INCHIN VIATA UNUI SCOP MARET, IAR LUMEA SA MA POMENEASCA ANI MULTI DUPA ACEEA

Dupa care ne ducem la culcare, ne trezim dimineta si cineva ne propune sa incepem un proiect pe termen lung si cu „vizibilitate a rezultatelor” de abia peste cativa ani si potrivindu-se ca o manusa felului nostru de a fi. Ei bine credeti-ma ca doar 1 – 2 din 10 se tin de proiect. Restul dintre noi renuntam.
De ce?
Pentru ca simtim ca ne ingradim libertatea, noi singuri. Si ne dam seama tarziu dupa aceea ca de fapt ingradirea ne-au facut-o renuntand la un vis. Si pentru ca tot am readus cuvantul LIBERTATE din nou in joc, ma intreb si va intreb:

OARE JERTFELE DE LA DIFERITELE „REVOLUTII” (INCLUSIV „EVENIMENTUL” DIN ’89) SI DE LA DIFERITELE MITINGURI (gen Piaţa Tien An Men sau Piata Universitatii) AU FOLOSIT SI AU AJUTAT LA CEVA?

Eu unul zic ca DA. Sau ce putin pentru mine, care imi place sa cred ca simt Cuvantul si imi place sa il folosesc la maxim. Asa ca eu sunt de acord cu ele si cred ca daca as fi avut anii adolescentei, as fi fost acolo si la Revolutie si in Piata Universitatii (pentru ca prea sanatos nu sunt (o stiti prea bine)).
Si daca tot am vorbit de Libertate, uite si doua melodii menite sa va faca sa va incingeti si sa comentati la subiectul de mai sus:
Morometzii – 13-15 Iunie – Zile Negre

Si o melodie superba din Universitatii. Imnul necontestat al acelor zile:
Cristi Patzurca – Imnul Golanilor

LIBERIIIIIII !
Andrei
KIP IN TACI

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Artistu zice… » Gagica asta misto m-a facut sa ma destainui despre anul viitor 2009!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*