Revolutia din suflet, revolutia din farfurie!

Sal’tare
Sunt un copil norocos cu vacante de vara petrecute in aer liber la bunici. Si in copilarie de multe ori in dupa amiezele de vara ne delectam cu zahar pe paine, udat un pic cu apa, ca sa nu cada. Tot atunci mancam si melasa adusa de la combinat sau mai stiu eu ce dropsuri sau alte nebunii. Ideea era ca toate „dulcegariile” gustoase erau rare, asa ca paleta lor era destul de saraca. Asa ca in sufletul nostru „ars” de dorinta de GUST, a ramas o nestavilita pofta de a le avea pe toate… sadita atunci in copilarie. Si cum lucrurile sadite in acea perioada, dau „roade” mai ales la varsta maturitatii, iata-ne acum adulti in toata firea cu „pofte” mai ceva ca ale copiilor nostri. Si de cele mai multe ori ne dam seama ca am ajuns in acest punct de abia dupa ce avem proprii nostri copii in viata noastra. Unii dintre noi incepem sa avem probleme serioase si cu greutatea. Acestea asociate cu stresul zilnic al serviciului si cu dorintele copiilor, fac ca „drumul inapoi, pe calea cea dreapta” sa fie mult mai anevoios… dar nu imposibil.

Si pentru ca in online-ul „mamicesc” exista povesti cu legume ca acestea, ne folosim din plin de ele. Si desi inceputul drumului catre un stil de viata plin de cruditati este destul de greu, povestile de mai sus, nu sunt doar un liant perfect pentru copii, ci si un ajutor nesperat pentru psihicul nostru, cateodata parca prea invatat cu confortul. Insa din cand in cand, in drumul asta al nostru catre UN TRAI SANATOS, ajungem sa spunem – NU MAI POT! AZI AM CHEF DE MULT ZAHAR, JUNK FOOD si RASFAT!. Iar caderea in „pacat” este mai mult decat usoara. Asa ca pentru un „ajutor” in acest parcurs, ar fi bine sa stati „legati” de cei care simt aceleasi lucruri si care au acelasi tel ca si voi. Daca nu aveti inca un astfel de „grup” pe 20 mai 2017, la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personala Conacul Golescu Grant (compartiment subordonat Directiei Generale de Asistenţa Sociala şi Protecţia Copilului sector 6 (str. Aleea Tibleş, nr. 64), iși deschide porțile portile pentru 10 ambasadori ai hranei sanatoase. Si ei impreuna cu invitatii pot fi GRUPUL VOSTRU DE AJUTOR. Evenimentul face parte din miscarea internationala FOOD REVOLUTION DAY (in traducere libera Ziua Revolutiei alimentare) pornita de binecunoscutul Jamie Oliver.

Ce se va intampla propriu zis la Conacul Golescu pe 20 Mai? In opinia mea Andreea Carmen Radu, Larisa Petrini si alti 8 ambasadori din 5 orașe ale Romaniei isi vor uni forțele (ca in desenele animate Captain Planet de pe vremuri) pentru organizarea celei mai mari editii Food Revolution de pana acum din România si pentru crearea unui vibe la nivelul intregii societati romanesti, parca prea putin constienta de pericolul pe care il reprezinta ceea ce avem in farfurie. Si pentru ca initiativa lor mi se pare de bun simt, voi fi acolo sa pun un „umar” de ajutor la acest vibe si al aceasta schimbare a perceptiilor.

Participarea la acest frumos eveniment este gratuită, insa e nevoie de inscriere, pentru ca spatiul perminte intrarea doar a unui numar limitat de participanti. Linkul de înscriere il gasiti aici. Pentru alte detalii si motive de participare puteti merge si pe pagina de Facebook a evenimentului -https://www.facebook.com/events/629911073886696/ si sa urmariti cu mare atentie pe toate retelele de socializare hashtag-urile #FoodRevolutionDay2017 #FairMarketing #NoJunk

Sper sa ne vedem cat mai multi pe 20 Mai si sper ca adunarea tuturor energiilor noastre pozitive sa schimbe si perceptiile celor de langa noi!

Andrei
KIP IN TACI

Imparte articolul mai departe.

Comments

comments

Lasă un răspuns