Herculane… un "vis trecut" sau un "vis de viitor"? – Jurnal de Romania

Ducu Bertzi

…pozele ne arată o realitate de care nu putem face abstractie
Didina Curea
E dureros Ducu, sunt locuri dragi mie care au ajuns bataia de joc a unora. Cu tristete spun ca ieri am vazut izvor termal tranformat in WC. :-(( ( Cat de jos a ajuns natia asta? :-(( ( Ce fac cei din conducere chiar nimeni nu vede, chiar nu mai e nici unul pe acolo sus caruia sa-i pese?
Eu
Si cand te gandesti ca la o aruncatura de bat de acolo sunt minuni ca 7 IZVOARE, valea Nerei, superbele locuri de langa manastirea Putna Alesd, pestera Ponicova, manastirea Sf Ana, clisura Dunarii… plus toti acei munti parca neatinsi inca de nesimtirea „pantofarilor” dornici de stricare!
Didina Curea
Nici locul acela nu arata prea bine iar zvonurile care circula spun ca barajul de sus de la 7 Izvoare face rau izvoarelor din statiunea. Masa de apa acumulata in baraj, zic unii ar presa foarte tare ducand la modificari importante, chiar pana la dispartia unor izvoare. Nu ma pricep nu sunt geolog, reproduc doar ceia ce spun altii, insa, daca este adevarat cu siguranta nu este un lucru bun.
Si o parere documentata, care vine ca o adevarata „cireasa pe tort” – Dudu Cristian
In anii ’90, inteleptul natiunii Iliescu a declarat Baile Herculane „zona libera de capitalism” (parafraza a sintagmei lansata de studenti in Piata Universitatii din Buc.”zona libera de comunism”). Urmarea intelepciunii sale o putem admira cu totii. Toate vechile cladiri de patrimoniu au intrat pe mainile ationarului majoritar la SC Argirom SA, Armas Iosif (evident din gasca aceluiasi Iliescu!!!)
Cam asta a fost portia de tristete, despre Herculane. Sper ca semnalul de alarma tras si de mine sa ajute la „schimbarea fetei” acelui colt superb de Romanie! Andrei KIP IN TACI]]>

Comments

comments

  4 comments for “Herculane… un "vis trecut" sau un "vis de viitor"? – Jurnal de Romania

 1. Dli
  martie 19, 2012 at 2:46 pm

  Pacat ca sunt atatea locuri in Romania si ele nu sunt luate in considerate din cauza starii in care se afla, fara a sti cineva ca lumea ar vizita acel loc :( cam asta e treaba pe la noi, si pacat ca noi nu putem face nimic decat sa privim cum se degradeaza cladirile.

 2. aprilie 9, 2012 at 2:53 pm

  Na, spuneti si voi, ce locuri foarte frumoase, niste locuri care acum sunt in paragina din cauza guvernantilor si a oamenilor ce sunt nepasatori. Altii si-ar dori sa aiba ceea ce noi avem .. Trist :(

 3. Sami Magdalena
  aprilie 19, 2012 at 11:04 am

  O sa ajungem sa fim o tara pustie si in paragina din cauza guvernarii de azi.E foarte pacat ca se ajunge la asta ,suntem foarte nepasatori si nu e bine .

 4. artistu
  octombrie 23, 2018 at 10:26 am

  Si vorbele tale de acum 6 ani incep sa se adevereasca Magdalena! Din pacate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *