Flori, Amintiri si Leagane… din Copilarie, Adolescenta si din Prezent!!!

Sal’tare
Imi aduc ca florile astea (Regina Noptii), asa cum miros acum la ceas de seara mi-au fost (sa zicem!) sistem de referinta al copilariei in momentul in care ma dadeam in leagan. Am sa va „arat” (in urmatorul video) si leaganul tipic al copilariei in care ma dadeam si in care loveam de fiecare data, mai ales seara, atunci cand ele de desfaceau. Si parintii imi spuneau:
AAA, IAR TE DAI IN LEAGAN? MAI LASA SI TU FLORILE ALEA. NU VEZI CAT DE FRUMOS MIROS? SI CAT DE FRUMOASE SUNT IN GRADINA? TRE’ SA LA STRICI TU MEREU.
Nu stiu daca era o rautate din partea mea sa le ating sau daca ma atragea catifelarea lor. Era minunata senzatia de atingere a lor si mi-au ramas cumva in minte si cumva in suflet. Si… de fiecare data cand ajung pe langa curti care au Regina Nopptii este cumva incomparabil mirosul lor si il recunosc de fiecare data. Si ma vezi cum tresar cumva si cei care sunt cu mine ma intreaba de fiecare data:
DAR CE AI? CE SE INTAMPLA?
Si eu spun simplu:
MIROASE A „REGINA NOPTII”
Iar ei intreaba invariabil:
FRATE DAR CUM DE LE RECUNOSTI?
Iar eu e raspund cu un simplu:
MMM! Si cateodata inchid ochii… si imi aduc aminte de copilarie… cateodata imi aduc aminte chiar de „acel leagan”. Am sa ma duc acum la acel leagan si o sa vi-l arat.
(Textul de mai sus il gasiti sub forma VIDEO in cele de mai jos):


Iata si LEAGANUL COPILARIEI MELE (in video-ul de mai jos). Fix asa arata. Sigur nu este acelasi, Este unul refacut de tatal meu, dar este fix aceeasi culoare si fix acelasi tipic al leaganului care imi placea in copilarie. Imaginati-va in spatele acelui legan o gradinita plina de REGINA NOPTII, iar eu dandu-ma 9 – 10 seara in noptile de vara, cand se facea tarziu intuneric… si ieseam cateodata cu parintii si in pijamale afara… pana se facea mai racoare. Mirosul acela superb de Regina Noptii, dadea acestui „tablou” o „imagine” pe care mi-as dori-o intiparita si in mintea copiilor mei.

Andrei
KIP IN TACI

Sursele imaginilor – Stirile PRO TV & 123RF.COM

Comments

comments

Lasă un răspuns