Istorie interesanta sau Povesti, istorii si Istorie

Sal’tare
Imi aduc aminte cu mare bucurie ca de mic eram „vorba lunga” si indragostit de povesti. In clasa a doua, dupa ce m-am simtit stapan pe citit am luat incet incet toate cartile lui nenea Ispirescu si le-am dat gata. Apoi prin clasa a III-a si a IV-a i-am batut la cap pe parintii mei pana mi-au luat (usor, usor) toat colectia POVESTIRI ISTORICE. Fiecare carte din acest ciclu am dat-o gata imediat ce am intrat cu ea in casa. Imi aduc aminte ca una din carti am inceput sa o citesc, inainte sa apuc sa ma dezbrac de bluza si sa imi dau panfofii jos din picioare. S-a inchinat mama si mi-a aruncat un traditional:

MAICA, TU CHIAR ESTI LALA CU POVESTIRILE TALE ISTORICE CU TOT!

Si de atunci sunt realmente indragostit de CUVINTE si de ISTORIE. Asa ca veti intelege de ce am „consumat” acest superb articol, numit 35 dintre cele mai vechi si rare fotografii din intreaga lume, dintr-o singura „suflare”, ca pe cea mai delicioasa prajitura din cofetarie…
Pe mine m-a dat pe spate numarul

13. Tratarea durerilor de spate, România 1946


Voua care va place mai mult? Articolul integral il gasiti pe Omofon.Com
Si pentru ca e maine in cateva minute de la publicarea acestui articol va fi Vineri, zic sa includ aici si categoria ZAMBETELE DE VINERI (ca si Istoria e de multe ori extrem de amuzanta)

Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*