Hai cu mine la plimbare pe la tara…

Sal’tare

LATER EDIT: IMI PRE RAU PT VOI DRAGI CITITORI… NISTE BLONDE LA JUMA’ DE LITRU M_AU ISPITIT IREMEDIABIL SI NU AM SA MAI SCRIU CONTINUAREA LA PLIMBAREA ASTA LA TARA…
******
E dimineatza si satul incep sa se trezeasca. Io mi-am luata lada 1500 si vreau sa o scot la plimbare. Evident ca la bunica-mea in curte oadata cu pornirea hardughiei se sperie toate orataniile curtii si zgomotul este asurzitor. Nu ami vprbesc de fumul facut. Pe satrada mare trec vacile la islaz. E plin de balegi ! Se aud voci intr-un cor obisnuit pentru aceasta ora:
NAAA JOITZO ! FI’R’AI A RELELOR DE INCAPATZANATA !
sau
IIOANE IA BOU DE AICI CA IAR INCEPE SA FACA URAT SI SA IMPUNGA TOATE VITELELE !
Hai ca s-a incalzit hardughia, am legat la ea o remorcutza cu care vreau sa iau de la camp un transport de pepeni si ceva lucerna pentru cal si vaca ! Pornesc cu RUSOAICA ! Se misca greu si face extrem de muuult fum.
Nea vasile vecinul imi zice mereu dimineata:
BA IARA AI PLECAT CU FURNALUL LA CAMP. IA BA BAiETE UN ARO SAU IMS, DAR SCAPA DRACU DE RUSOAICA ASTA, CA’TI CONSUMA 10 LITRI SI-O GALEATA. Dar io nu ma pot desparti de „trocaleta” asta, asa cum nu ma pot desparti nici de Margareta. Iata-ma in ulitza mare…
Hai ca s-a mai incalzit un pic „rusoaica” wsi scoate mai putin fum. Agale, agale pe ulite apar o gramada de carute cu oameni ce se duc ala munca campului. Barbatii care aranjeaza politzele de la carutze si isi asteapta nevestele, copiii si restul lucratorilor pe care ii vor duce la camp, mai trag cate o dusca din sticla pitita cu sfintzenie sub bancutza pe care sta carutasu. Hai ca au venit si femeile si asupra barbatului se abat acum o multime de sudalme:
MA FI’R’I’AL DRACULUI CU BAUTURA DIN TINE ! NU TI-AM ZIS IO SA INCHIZI POARTA LA GAINI ? ERAU TOATE IN GRADINA SI MI-AU FACUT PRAF TOATE LEGUMELE !
El, calm:
HO FA FEMEIE CA NU O SA MORI DE LA 2 ROSII CIUPITE DE GAINI SI TREI FIRE DE VARZA…
Noroc ca e dimineata si ca omu nu e mai nervos, ca se luam la paruiala. Rusoaica mea opreste la birt sa iau si io o sticla de suc pt mine si niste bere pentru baietii care vin la cosit la lucerna.
Si ma duc usor usor, in tropaitul lent al calutzului in jos, catre camp… Despre cum a fost acolo si cum se petrece seara la discoteca din sat, vb dupa amiaza !
Andrei… 😉
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*