Stand-up comedy "pe un colt de rai, pe'o gura de rai"!

Sal’tare

Nu mi-a plăcut niciodată stand-up comedy-ul românesc! Nu mă amuză, nu mă face să rîd. Cel mult zîmbesc la unele glumiţe. În rest, îl găsesc sec şi cu glume răsuflate sau neinspirate. Materialul de bază al performerilor mioritici pare sa fie sexul vulgarizat şi cuvintele porcoase. Nu e vorba de falsă pudoare, ori de sclifoseli morale ale subsemnatului. Dacă situaţia cere să bag undeva, o fac, chiar dacă înjurăturile nu sunt în vocabularul meu de bază iar organele genitale nu reprezintă semne de punctuaţie. Dar mi se pare stupid să văd un public care rîde în hohote la cuvîntul “pulă” repetat de nu ştiu cîte ori în varii contexte. Pentru numele lui Dumnezeu, cuvintele astea le poţi auzi şi pe stradă. Le folosesc de la boschetari, la oameni respectabili. N-am văzut pe nimeni rîzînd cu hohote în mijlocul străzii. De ce brusc devin comice atunci cînd sunt rostite de un tip (sau tipă) la microfon în faţa unei audienţe?! Ar putea foarte bine la microfonul ăla să pună un aurolac care să-şi povestească păţaniile împănîndu-le cu porcoşenii, tot comic ar trebui să fie. Adică orice om care ştie să înjure e un potenţial comedian nedescoperit, nu? Colcăim de talente inhibate. “Depinde de context sau felul cum sunt rostite” or zice unii. Iaca, na comédie! Ei bine, nu. “Pizda mă-tii” nu mă face să buşesc în hohote de rîs indiferent de contextul şi intonaţia cu care e rostit. Probabil umorul meu are nişte lacune şi nu sesizează multiplele valenţe intonative ale unui cuvînt porcos.
Restul povestii o gasiti aici! (Image source Clip of Art) Andrei KIP IN TACI]]>

Comments

comments

  4 comments for “Stand-up comedy "pe un colt de rai, pe'o gura de rai"!

 1. decembrie 3, 2009 at 10:21 pm

  Mulţam de trackback. Şi mai ales de poza cu care ai ilustrat bucata citată. Aia face toţi banii. Am rîs mai cu poftă decît aş fi rîs dacă ascultat un stand–up mioritic :))
  .-= Saturnianul´s last blog ..Călătorie în timp =-.

 2. artistu
  decembrie 4, 2009 at 8:40 am

  Cu placere man! ;)

 3. Pingback: pligg.com
 4. decembrie 4, 2009 at 4:09 pm

  True, true. Daca mai iei in considerare si ca enorm de multe glume apar la noi ca simple adaptari dupa glumele englejilor … ai tabloul complet :)
  .-= dAImon´s last blog ..Cum să ai Windows stabil =-.

 5. artistu
  decembrie 6, 2009 at 12:01 pm

  Asta e intr-adevar o realitate! Nu putem face mai mult decat sa traducem ca tampitii, in loc sa vedem umorul de langa noi! Care e mult si de foarte buna calitate! ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *