Sal’tare
Dupa cum probabil ati putut vedea pe Facebook, ieri am fost la conferinta organizata ca in fiecare an de Evensys si care se ocupa de tendintele in media si advertising.
Si in linii mari treaba sta in felul urmator:
- Petrisor Obae de la PaginaDeMedia vorbea despre Educatie in Media romaneasca si lega cumva asta de ultimele miscari ale celor de la Google si Facebook, cu marginalizarea a site-urilor de „fake-news” de genul Expunere.Com, Efemeride.Ro, Comisaru.Ro, etc. Daca ar fi sa imi spun parerea, cred ca asta cu Educatia e usor de SPUS. Iar Petrisor a avut initiative punctuale de educare. Insa cu cateva flori nu se face primavara. Si daca se doreste intr-adevar o schimbare reala, trebuie facuta un PARTENERIAT GENERAL. Insa nimeni nu a vrut si nu vrea sa isi asume responsabilitatea unui asemenea demers, pentru ca e mult de lucru. Nimeni nu mai are chef sa fie un Mecena al acestei piete, pentru ca ar insemna sa si finanteze din surse independente aceasta activitate.
- Ada Roseti spunea ca publicul e mult mai inteligent, pentru ca media de acum e mult mai complexa. Iar explicatia ei plastica se referea la cum urmarim noi acum un film: * Pe ecran se deruleaza fimul. Dar in acelasi timp noi stam pe Telefon sau pe Tableta, cautand detalii despre artisti sau anumite chestii de care auzim in respectivul film. Plus ca in acelasi timp le povestim si prietenilor pe Whatsapp sau Messenger despre film. Si o alta dovada a „publicului mai inteligent si mai implicat” spunea ca sunt serialele precum Game of Thrones sau Lost, care acum 10 sau 15 ani nu ar fi avut o penetrare atat de mare
- Tudor Galos crede in computere. Si avand in vedere ca exista deja in computer care a facut o poezie, crede ca in viitor vor exista dezvoltare pe partea de emotie Eu unul nu sunt atat de increzator. Sincer sa fiu nici el nu cred ca are orbeste incredere in chestia asta, insa avand in vedere ca face parte din Microsoft si ca acolo era invitat ca reprezentant al lor, era cumva de datoria lui sa „joace” acest rol.
- Tot Tudor spunea ca educatia si cresterea calitatii se face prin obiective clare setate pentru campanii, dar si cu estimari clare ale profitabilitatii acestor campanii Frumos spus! Si prima sesiune s-a terminat cu o chestie care mi-a placut mult si la care subscriu:
- Petrisor Obae spunea ca vrea sa faca parte din prima generatie de pensionari interesanti pentru advertiseri. ME TOO!
Inseamna ca n-am ratat nimic din a 3 a parte. Eu am parasit zona la inceput. De departe, baietii de la vice au facut show, dar au vorbit si in grup. A fost mai dinamic.
NU prea. Ai fcaut bine. Eu (dupa cum am spus si mai sus) venisem cu asteptari mari. Credeam ca „greii” vor fi „cireasa de pe tort”. Insa ei au venit cu „batosenii” de coltul blocului. Pacat – 🙁
Baietii de la Vice au facut bine ca au prezentat in TANDEM. Fiind doi, au dat dinamism discursului, culoare si acea componenta de „empatie”, de care au tot amintit in prezentare! Nota 10.
Bloggerii cu STORYTELLING AND EMPATHY au cam renuntat la jocurile de culise din agentii si isi vad in continuare de propriile motivatii
Problema este ca astia trebuie sa se implice si sa fie exemple. Pentru ca altfel vom ramane la nivelul „doo’j’da lei pa articol, ca atat am”. Iar noi sa ne invatam sa spunem „pe 20 nu lucrez eu, pentru ca nu pot oferi calitate, iar eu refuz sa livrez ciurucuri”!