Deci ideea de REPARAM, inca NU A MURIT!

Sal’tare

Eram copil, pe vremea lui Ceasca si tata, bunicul, unchii si alte rubedenii mereu imi spuneau ca trebuie sa invat sa repar lucrurile si sa nu renunt la el foarte usor. Pe de o parte imi placea ideea, insa pe de alta parte ma chinuia. parca as fi vrut ca din cand in cand sa luam altul nou si pe cel stricat sa il aruncam pur si simplu. Dupa Revolutie, cand am dat cu nasul de „libertate” mi-a placut ideea de „altul nou”, pentru ca intrau acum multe lucruri „noi”. Problema e ca ceea ce venea din afara era si de foarte proasta calitate. Asa ca acum am auzit la cineva cunoscut vorba englezesca:

Sunt prea sarac, ca sa-mi permit lucruri ieftine!

Intre timp insa am crescut si eu si am inteles de ce nu imi placea sa repar cand eram mic. Pentru ca parintii, unchii si alte rubedenii care ma invatatu, nu ma lasu nicioadat „sa ma dau cu capul de pragul de sus sau sa ma lovesc cu ciocanul peste degete”. Insa atunci cand am putut face lucrurile singur am redescoperit placerea si farmecul REPARARII. Insa totul trebuie facut ECHILIBRAT. Adica nu poti repara ORICE. De fiecare data trebuie sa ne punem problema raportului „eficienta – timp functionare dupa reparare – timp / fonduri alocate repararii”. De unde pana unde m-au apucat „amintirile”? De la acest tilu citit in Adevarul acum o saptamana si ceva – „Do It Yourself“: când întoarcerea la tradiţie devine o afacere profitabilă Andrei KIP IN TACI Surse imagini – Onesti.olx.ro & ASAP Computer Service

6 comentarii publicate

  1. asta cu reparatul pe mine ma enerveaza de multe ori la batrani. acestia tin obiecte vechi, sa zicem, in ideea ca le-ar putea repara candva, nu se stie cand, dar altul nou nu vor sa cumpere.
    aceeasi chestie e si la haine, ne tot pastram hainele vechi in dulap, nepurtate de ani de zile, in ideea ca o sa le mai purtam candva, ceea ce este tot o amagire.

  2. Daca spatiul permite si mie imi place de exemplu sa le tin la tara in pod. Daca insa nu e loc si eu sunt adeptul – ORI REPAR ACUM ORI ALTUL NOU.
    La haine insa de vreo cativa ani ne-am schimbat parerea. Facem periodic pachete pe care le ducem la nevoiasi! – 😉

  3. :) O idee exceptionala cu a duce pachete la nevoiasi…cu privire la reparatul …hmm da ai dreptate: suntem prea saraci ca sa ne permitem lucruri ieftine…

  4. – Mersi pt lauda
    – Mersi si pentru sustinerea ideii cu „prea saraci, ca sa ne permitem lucruri ieftine”, insa sustin si „repararea”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*