De la Taticul Artist pentru „Dragi Viitori Tati”

Sal’tare
Uite că la 10 ani de la nuntă, (câţi am împlinit luna trecută) şi după 9 ani de „tăticeală” am ajuns să împart şi din experienţa mea de tătic. Evident că unii dintre voi veţi spune că deja o fac de câţiva ani, de când am deshis categoria Jurnal de Tătic. Însă ce am scris acolo, în primii ani după ce au apărut Matei şi după aceea Tibi, au fost mai mult „amintiri într-un jurnal” si înregistrări ale încercărilor noastre de a fi parinţi. Nici acum nu sunt sigur că unii paşi au fost cei corecti, dar testăm, experimentăm şi chiar şi acum când luăm decizii de comun acord cu toţii în familie. Însă un sfat SIGUR BUN vă pot oferi. În primii ani de viaţa staţi cât mai mult alaturi de bebeluşii voştri. Daţi-le voi masa de seară, luaţi-vă cele 5 zile de concediu aferent naşterii lor si faceţi si curs de puericultură, pentru a beneficia de alte 10 zile de vis alaturi de bebei. Iar după ce trec de câteva luni, faceţi-le chiar şi baiţa sau puteţi face cu rândul cu soţia. Se creează un liant extrem de frumos, când faceţi aceste activitaţi cu ei. Sigur ca mai nou am inteles ca exista si concediu paternal. La vremea când s-au născut Tibi si Matei nu era valabil. De unde am aflat aceste noutăţi? Din cadrul campaniei DRAGI VIITORI TATICI. Şi am să las cuvintele lor să vă spună exact aceste lucruri:

Observând că percepţiile sau stereotipurile culturale restrictive pot fi un impediment pentru barbaţi, prin campania Dragi Viitori Taţi, brandul DOVE şi compania Unilever îţi doresc să aducă în faţa beneficiile pe care concediul paternal le aduce familiei şi să conteste acest tip de stereotipuri (cum ar fi părerea şefilor, a colegilor sau chiar a familiei), astfel încât toţi taţii să se simtă liberi să îşi ia concediu paternal. De asemenea, EI invită tăticii, companiile, asociaţiile etc. să susţină acest demers şi să dea vestea mai departe.

La ce ajută o astfel de apropiere? La momente atât de frumoase, după ce baietii sau fetele se fac mai mari:

Lupte cu pistoale NERF, în care toţi trei ne simţim cu adevărat BINE!

Iar atunci, la început, când de abia începem să îi hranim, să îi ţinem în braţe sau să îi leganam, vă sfătuiesc să achiziţionaţi jucării cu melodii de somn. Noi am avut la Matei una păstrată din copilăria mea, care s-a stricat şi mai apoi o perniţa cântătoare pentru Tiberiu. Însă cutiuţa muzicală de la DOVE, chiar mi se pare una perfectă pentru orice bebeluş. Iar sunetul acela metalic, îmi aduce aminte de flaşnetele vechi pe care le mai poţi auzi în pieţele publice din România sau Europa, când mergem în plimbări.

Muzică pentru urechile tuturor bebeluşilor!

P.S. Şi ca un semnal de alarmă frumos pentru toate companiile, vă pot spune că din acest demers face parte şi dezvoltarea Standardului Global pentru Concediul Paternal Dove Men+Care. Aplicarea la nivelul companiei Unilever al acestui standard va avea ca rezultat faptul că, până la finalul anului 2019, toţi angajaţii Unilever din întreaga lume vor beneficia de concediu paternal plătit de minimum trei saptamani pentru a fi alaturi de familia lor.

Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*