Copii – Pudoare? Rusine? Curaj? – Jurnal de tatic – Ep. 100

Sal’tare
Cunosc oameni care au luat hotărârea ca fetița sa îl poată vedea pe tati gol la baie fara inhibiții. Asa cum există și familii care au baieți si în care cei mici o pot vedea pe mami fără inhibiții la baie. Nu susțin că este greșit la bază acest mod de abordare al problemei, ci doar ca respectivul copil s-ar putea să aibe probleme de adaptabilitate, când va interacționa cu colegii lui de joacă crescuți „tradițional”. Va fi „prea dezinhibat” si poate ca nu va ști sa controleze cantitatea de informatie schimbată cu colegii de joacă si va risca sa fie ințeles de ceilalți ca infumurat sau neadaptat.
Cred ca soluția prezentată de bunicuțul optimist din filmulețul prezentat mai devreme poate fi eficientă, doar daca e aplicată unui grup. Aplicată individual, această soluție creeaza discrepanța si probleme de comunicare celui care o aplică, pentru că e văzut „prea”. Schimbarea trebuie sa se faca concomitent la tine, dar și la toți cei cu care interacționezi. Toate ar trebui să se imbine ca piesele unui ceas. Si exemplific simplu:

MÂINE DIMINEAȚA MA DUC LA SERVICIU ÎMBRACAT IN PIEI DE FOCĂ, PENTRU CĂ SUNT CELE MAI MOI ȘI MAI EFICIENTE DIN PUNCT DE VEDERE AL TRANSFERULUI DE CĂLDURĂ!

Cu siguranța voi fi declarat nebunul grupului. Voi arăta ca un cro-magnon adus într-o calatorie temporală de acum 40,000 de ani.
Sau poate prin bagajul meu educațional am moștenit și eu niște cutume sau niște complexe? Sunt doar eu oare de vină pentru faptul că nu sunt destul de open-mind, atunci când vine vorba să ale explic copiilor ce insemnă sexualitatea si cum ar trebui sa reacționeze?


Sursa imaginilor de mai sus sunt aceste articole de la Alex Plescan si de la YogaMagazin, care vin ca o completare bună la cele discutate mai sus si ca un punct de plecare în discuțiile pe aceasta tema.
LATER EDIT – Copiii de la Alex Plescan – filmuletul cu ei pe scurt si dupa aceea varinta „long” cu fiecare din ei!

Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. A fost super si povestea Juliei dar si animatia de dupa aceea. Multumesc frumos Oana. Pentru asta, cu prima ocazie cand trec prin Cluj ai de la mine o cafea / un suc / o bere sau orice alt „motiv de barfa” intr-un pub! 😉
    Sa ai o zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*