Colectarea deseurilor intepatoare ori taietoare

Pentru a spori randamentul activitatilor medicale, a proteja mediul, unul dintre aspectele cele mai importante, si a te feri de accidente nedorite, este important sa folosesti recipiente speciale de colectare a deseurilor intepatoare ori taietoare. Dedicate in special acestui tip de deseuri, recipientele au o capacitate cuprinsa intre 1 si 60 L. In partea superioara, fiecare recipient este prevazut cu un capac special care se poate inchide temporar sau permanent, astfel incat, dupa umplere, in cazul rasturnarii, deseurile sa nu cada. Totodata, acesta dispune de orificii care permit detasarea usoara a acelor de seringa, a lamelor de bisturiu sau a altor deseuri intepatoare ori taietoare de dimensiuni mai mari.

Gandindu-ne doar la cantitatea de deseuri ascutite ori taietoare din spitale, necesitatea achizitiei de recipiente speciale devine stringenta. In contextul protejarii mediului, adesea afectat de colectarea eronata a diverselor tipuri de deseuri, recipientele pentru resturile intepatoare sunt facute dintr-un material care, in urma arderii, are riscuri minime pentru mediu. Specificatia de pe recipient ,,Risc biologic” si manerul care asigura usurinta transportarii sunt alte doua beneficii cu care recipientele vin in intampinarea nevoilor clientilor.

Pe langa specificatia mai sus amintita, ,,Risc biologic” , recipientele sunt prevazute si cu: o linie marcatoare simbolizand limita pana la care recipientele pot fi umplute, numele unitatii sanitare care a folosit recipientul de colectare, persoana care s-a ocupat cu manipularea recipientului, data umplerii definitive (recipientul putand fi închis in fiecare zi pentru siguranta) si, nu in ultimul rand, instructiuni de utilizare si ambalare.

Materialul din care este confectionat un astfel de recipient este un plastil rigid, polipropilena, rezistent la caldura, folosit indeosebi si la instalatiile de caldura. Cu o rezistenta mecanica ridicata si cu posibilitatea de inchidere definitiva, se inlatura posibilitatea indezirabila de contaminare a personalului care se ocupa de manipularea recipientelor care contin deseuri intepatoare-taietoare. Totodata, recipientele pot fi refolosite si de catre persoanele din afara unitatilor sanitare. Distrugerea prin incinerare amintita la inceput, dupa inchiderea definitiva, nu produce deseuri toxice, un lucru de o importanta covarsitoare.

Astfel, pentru a spori incercarile de protectie a mediului, a proteja personalul, care se ocupa atat cu folosirea materialelor intepatoare ori taietoare, cat si cu manipularea deseurilor rezultate si a economisi timp, minimizand riscurile, recipientele pentru materiale intepatoare sunt alegerea potrivita. In functie de diversele modele si accesorii, avand un pret accesibil, recipentele de colectare a deseurilor intepatoare ori taietoare reprezinta o mana de ajutor intinsa naturii si personalului din spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*