“Base… fii negru ca Obama si vei castiga!” P.S. Si acum serios vorbind…

Sal’tare
Mda nu ma pot abtine nici eu sa nu vorbesc de nenea Obama, primul presedinte negru al Americii. Sigur ca la o prima vizita (daca il va mai gasi pe Base in frunte), ma astept ca al nostru chelios sa faca vreo gluma natanga si sa il salute cu” HI NIGGER! 😀 Insa nu despre asta vroiam sa vorbesc.

 • Cred ca America face acum un pas pe calea „activismului” civic si l-au ales pe nenea asta, pentru ca el are discursul cel mai hotarat si pentru ca le spune ce vor sa auda in acest moment. Sunt probabil satui de vom creste nivelul economic, in conditiile in care brokerii „cad” pe geam, mai des decat frunzele din copaci. Asa ca el vine si spune clar: LUCRURILE TREBUIE SA SE MISTE DE JOS SI IMPREUNA CU VOI! Sigur ca nu suntem atat de tampiti incat sa credem ca aici nu e si un pic mai multa manipulare. Nu cred ca odata cu venirea lu’ nea’ Obama o sa vedem trupele americane inapoi acasa. In fond si la urma urmei America e un colos, caruia i se misca rotitele si odata cu schimbarea asta nu prea cred ca o sa se schimbe intreg ansamblul. Insa vorba unui coleg de sevici: BA FRATE ARE UN LIPICI SPECIAL NENEA ASTA SI DACA IMI SPUNE CA EL VA FACE CA TOTUL SA MEARGA, IL CREZI! SIGUR CA DUPA DISCURS (gandind la rece!), UNELE LUCRURI LE SIMTI CA AU FOST SPUSE DOAR CA „DISCURS POLITIC”, DAR LA MOMENTUL DISCURSULUI, OMUL ASTA CHIAR TE-A FACUT SA CREZI IN CUVINTELE SALE!
 • Apoi mai e o chestie! America a scapat de un complex rasial. Este daca vreti inca o batalie castigata in revolutia rasiala. Acu insa am si eu o curiozitate: OARE O ZBOARA PE CONDOLEEZA RICE SAU O TINE ACOLO PENTRU O „COLORARE MAI SERIOASA” A APARATULUI CONDUCATOR!”
 • Ascultand relatarile de pe la televiziuni, citind presa si reactiile pe bloguri, nu pot sa nu compar momentul si personajul, cu momentul 1963 (tot in america) si personajul Martin Luther King. Sigur ca acum problema nu mai e segregatia, ci criza, dar tind sa cred ca in momentele de „fundul sacului” America are parte de cate un „sfant negru”. Sigur ca acum am o vaga impresie ca altele vor fi relatiile cu Orientul. Nu de dar vedeti voi, fara sa vrea si aia il simt ca pe un „frate de-al lor care a fost chinuit”. Plus ca, desi pare genul care ar taia capete pentru principiile in care crede, am io asa o vaga impresie ca stie sa fie si un mare „sarpe diplomat”. Problema este acum daca poate fi un SARPE BUN si nu unul VENINOS. Si desi multi cred ca cele mai multe batai de cap le are cu externul, eu unul sunt ferm convins ca cea mai mare batalie e cu propriul lui sistem si cu prejudecatile si complexele celor care compun „aparatul de conducere”. Insa eu dau 80% sanse ca va reusi. Ba mai mult decat atat, ca va mai lua inca un mandat!
 • Pe multi i-am auzit spunand despre John McCain ca pare un mic nazist si gandul m-a dus la KKK. Parca il si vedeam purtand „costumatia” lor. Insa nu cred ca aparentza asta l-a coborat pe el, ci mai degraba solutiile cu iz de vechi in care lumea nu mai crede. Dupa care alte dezavantaje ale lui McCain sunt varsta si fizicul. Stiu ca ultima pare o prostioara, insa credeti-ma ca multa lume zice: NU AM CHEF SA ALEG UN PRESEDINTE URAT! (atat stie alegatorul, atat face; si nu putem sa ii dam in cap; are dreptul acesta dat de constitutie si se foloseste de el asa cum doreste). Si parca azi dimineata, cand imaginile rulau pe toate ecranele intr-un ritm ametitor, a fost un cadru in care mi s-a parut ca pana si Statuia Libertatii zambeste, de parca i s-ar fi intors „baiatul” acasa!
 • P.S.1. Stiu ca titlul e cam la caterinca, insa prefer sa veniti aici cu asteptari mici!!! 😉
  P.S.2. Si pentru ca lumea a vosrbit mult despre „subiect” am chef sa va las cateva din articolele care chiar mi-au placut: Appear – Obama, simplu!, O initiativa misto a lu’ Arhi, Chinezu face o superba comparatie! (Bravos… de trei ori bravos!), Vladutz Petreanu le zice asa cum stie el mai bine (si nu rosteste nici macar odata in tot articolul Obama! Ce insemna dom’le un ziarist de calitate!)! Daca mai vedeti si voi articole misto despre subiect, dati de veste, ca am chef sa vad cat de inventivi au fost bloggerii!
  Andrei… 😉
  KIP IN TACI

  4 comentarii publicate

  1. America nu a scapat de rasism si nu va scapa niciodata, pentru ca are procentul cel mai mare de nebuni, din lume… vrea doar sa credem noi ca a scapat…

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.


  *