Alte carciumi bune de petrecut… in Bucuresti

Sal’tare
Whisper e un bar tipic englezesc. Cu lumina nu foarte puternica si cu o plansa de Darts agatata undeva la usa. E placut sa vezi „importat” un model de a te „distra englezeste. Daca esti venit din provincie si ti se pare ca Bucurestiul te-a ametit si ca e un carusel prea rapid pentru gusturile tale, intrarea aici iti da un fel de liniste. Lumina difuza, muzica data incet si culoarea calda, iti vor da impresia de „sistem de referintza” sau „insula de liniste„. Nota 8, apoape 9 ( pentru preturi 8, 9 pentru calitate si 9 pentru zona).
Muzeul Literaturii Romane e pe Bd. Dacia, pe partea dreapta, mergand dinspre piata Romana spre Calea Victoriei, la vreo 3-400 de metri. Iar in spatele lui veti intalni o intrare care duce in beci la carciumioara. Nu stiu si nici n-am stiut vreodata cum ii zice. Insa noi toti i-am spus „la muzeu”. Nu e special locul, insa mie mi-a placut, ca din cand in cand acolo vedeam venind profesori care discutau aprins despre problemele artei sau studenti care isi plangeau situatia. Sigur asta o veti intalni iarna, caci vara aici e terasa si terasa nu e la fel de interesanta. Pe pereti veti gasi desene interesante si inscrisuri de prin opere literare. Nu va ascund ca mancarea nu e stralucita si nici servirea, insa daca va intereseaza o carciuma studenteasca si aveti chef sa va aduceti aminte de tinerete, mergeti cu incredere. Nota 8 (preturi 9, calitate 7 si zona 8)
Si ultimul pe ziua de azi e restaurantul la care mi-am facut eu nunta si la care am sarbatorit in mai multe ocazii. Se numeste Cocosu Rosu si se afla pe undeva prin Zona Apusului/Militari. E un restaurant cu specific traditional romanesc, singura care nu e in „specific”, fiind pizza. Si sigur ca probabil parerea mea e mai mult decat subiectiva, pentru ca toate evenimentele organizate aici mi-au iesit frumos. Insa cred ca „de vina” sunt ei si nu optimismul meu incurabil sau poate asteptarile mele prea mici. Vorba unui prieten: BA IO AICI AM VAZUT PENTRU PRIMA OARA, OSPATARI ALERGAND SA ADUCA COMENZILE LA MESE! Iar la sarbatori mai mari sau la cele traditionale familiale (nunta, botez), ei au si un ansamblu de dansuri care face o SUPER IMPRESIE. Nota 9 (10 pentru preturi, 10 pentru calitate si 7 pentru zona)
Andrei… ­čśë
KIP IN TACI

5 comentarii publicate

  1. Dani hai sa iti spun o jmecherie, am intrat la tine pe blog si nu am avzut niste posturi in care sa preinti localuri. Asa ca alta data daca vrei sa iti mai faci reclama la mine, baga si tu un comentariu misto care sa ma faca sa zic „OAUUU ce baiat fain!” si sa fug repede sa vad ce ii poate pielea la el pe blog sau macar daca te lauzi cu ceva, fa ca acel ceva sa existe. Tu nu ai nici o categorie numita Localuri / Puburi / Baruri / Carciumi in Bucuresti… ­čÖü

  2. Andrei, tat─â, bun─â ideea cu manualu’ de bodegi. M─â trecuse ┼či pe mine-un g├«nd legat de astea, dar am prostul obicei s─â nu mai schimb locanta dac─â am dat de bine ├«ntr-un loc.
    Fii atent ce-am g─âsit. C─â e musai de ┼čeruit: O c├«rcium─â pe la Nicolae Grigorescu, strada Ilioara. Vara e de vis, cu teras─â, zid solid s─â nu se chiombeasc─â trec─âtorii la tine-n farfurie, muzici de oameni normali (e radio, da’ e radio gen Gold FM sau Romantic), plus c─â au o chi┼úimie-c─âm─âru┼ú─â ascuns─â prin l─âuntru unde nu te deranjeaz─â nimeni ┼či unde e loc de-un chefule┼ú cu mici ┼či bere ca pe vremea lu’ Gambrinus.
    Apropo, doar aici am g─âsit beric─â Gambrinus, ├«n tot Bucure┼čtiu’. 2,5 lei. ┼×i micii.. mam─â-mam─â. Nu-s extraordinari, dar nici nu-┼úi mai cre┼čte o m├«n─â dac─â ├«i bagi la ramazan. 1.5 lei. Baia e folosibil─â.. Ce s─â mai zic, e un local bunicel pentru oameni care pre┼úuiesc mai mult compania, ├«n locul loca┼úiei.
    .-= Paul Dimulescu´s last blog ..Despre Revolu┼úie ┼či altele asemenea =-.

  3. Ohoo misto! Ia zi-mi numele si adresa exacta, pentru ca vreau sa imi chef in februarie prietenii la o bauta serioasa, dar care sa nu ma coste nici prea mult! ­čśë

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.


*