Radio Artistu.ro
Radio Artistu.ro

Acel DEMON numit… FOLK

… care-mi chinuie SUFLETUL

Si de vina e melodia asta postata de acest Superb Nebun numit Ciprian Muntele:

Si repet ca ii spuneam lui Ciprian acolo intr-un comentariu:
Imi aduce aminte de festivalurile OM BUN din anii ’90 cand folkistii cantau pana dimineata fara sonorizare pe scena Teatrului Ion Creanga cu nebunul de Vali Sterian in frunte si cu Bodolan tinandu-i isonul… Doar ca ei il vorbeau pe nea Adi de rau. Asa erau „vremurili”!
Si sufletul meu parca a strigat MAI VREAAAAU! Asa ca am rupt YouTube-ul pe genunchi ca un real taietor de „muzici”. Si dragul meu suflet meloman „a strigat soptit” Madalina Amon. Si eu nu l-am putut refuza:

Si daca afara a nins si am inceput cu ninsoarea din Ardeal, o alta ninsoare imi bate la usa. Nu stiam daca sa ii dau drumul, pentru ca eram satul de dat la lopata. Insa Vanghele Gogu nu se lasa usor convins. Asa ca vreau, nu vreau iata-ma la masa cu cel mai frumos aroman al CENACLULUI:

Si dupa ce ultimele acorduri ale lui s-au inchis la geam a aparut capul unui Haiduc. Si in mintea mea era gandul: DE UNDE FRATE HAIDUCI, IN EPOCA INTERNETULUI? Si apoi la fereastra a aparut si o Ileana Cosanzeana. Am ramas blocat. Povestile vor sa intre la mine in casa? Asa ca am deschis usa larg si am lasat povestile sa cante si sa ne incante, cam asa:

Atat mi-a trebuit sa primesc un Haiduc in casa, ca Vali Sterian de care aminteam si in comentariul de la Ciprian n-a mai batut la usa. S-a dat jos de pe norul sau de acolo din cer, si-a acordat chitara si mai ceva ca un uragan a inceput frumusetea aceea de melodie…

Duduia toata casa. Toata lumea batea ritmul in ce apuca si parea una din acele nopti de care aminteam la inceputul articolului. Si ca sa ne mai linistim un pic tot nea Vasile a gasit solutia. Acea melodie plina de „feeling” numita Papusarii.

Si totusi spectacolul trebuia sa se inchida si cu totii stiam asta. Asa ca unul din invitati a spus – DOAR CARMEN CIOCOLATA POATE INCHIDE ACEST CERC PERFECT. Asa ca cine sunt eu sa imi contrazic prietenii…

P.S. Ooops melodia asta ne-a facut tuturor chef de drumetie. Mai stit careva daca mai e Personalul ala cu mers de accelerat care ne ducea in Abruptul Prahovean? 😀

Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*